1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Tekniska specifikationer
  4. Tändkassetter till SAAB

Vad är tändkassetten till för?

Tändkassetten sitter överst i ventilkåpan på motorn och innehåller en tändspole per cylinder som är direkt ansluten till tändstiftet. Elektroniken i tändkassetten gör att tändstiftet kan skapa gnistan som behövs för att antända bränslet. Tändkassetten ger också information till styrsystemet om hur förbränningen gick och vilken cylinder som behöver en gnista. Den här tekniken skapades av SAAB på 80-talet och kallas Direct Ignition eller DI

Tändkassett Saab 9-5

Vilken tändkassett till vilken motor?

RÖDA användes till DI, DI/APC samt Trionic 5
TK 3.2, RÖD KASSETT, passar ALLA som skall ha RÖD
(91-34-404 ska enligt EPC användas på motorer före -S075975 och och 91-78-955 efter) Skillnaden mellan dessa är själv anslutningsplinten. Det finns en adapter för att få den nyare kassetten att passa på äldre bilar

SVARTA användes till Trionic 7
TK 3.4, SVART KASSETT, passar T7 upp till och med M/99.
TK 3.4D, SVART KASSETT, introducerades M/2000 passar ALLA T7.
TK 3.6, SVART KASSETT, passar ALLA T7
TK 3.7, SVART KASSETT, passar ALLA T7

Notera 1: M/2000 o uppåt skall INTE använda TK 3.4 !

Bilar som är avsedda för RÖDA kassetter skall inte använda SVARTA, o självfallet tvärt om, bilar avsedda för SVARTA kassetter skall inte använda RÖDA, detta då det är mer än färgen som skiljer dem åt.

Identifiering av tändkassett

Saab original tändkassetter tillverkas av SEM i Åmål och det finns flera artikelnummer men det viktiga är versionsnummret på själva tändkassseten. Det finns en etikett på undersidan av tändkassetten som identifierar modell och tillverktningsår. Bilden nedan visar en tändkassett av version 3.6 A, tillverkad V.23 2004. Ju senare version och tillverkningsår desto bättre, TK3.7E är den absolut senaste versionen. Originalkassetter har också ”SAAB” och ”SEM AB” ingjutet i själva tändkassetten.

Använd endast SAAB original tändkassetter! Det finns billigare kinakopior som kan se förvillande lika ut men dessa saknar oftast viktig elektronik som bara finns i originalkassetterna. Det innebär att risken för skador på motor och kringutrustning som katalysator är stor. Livslängden på själva tändkassetten brukar dessutom vara väldigt kort. Begagnade originalkassetter från t ex skroten kan användas i nödfall men livslängd och tillförlitlighet är naturligtvis osäker.

Symptom vid felaktig/trasig tändkassett

  • Bilen är svårstartad
  • Misständningar vid belastning (kan orsaka blinkande eller konstant lysande motorlampa)
  • Lysande motorlampa (felkoder kan vara flera olika)
  • Kan lukta bränd elektronik i motorrummet
  • Själva plasten under tändkassetten kan spricka vilket kan ge upphov till intermittenta fel

Förvaring av tändkassetter

Enligt tillverkaren SEM kan kassetten förvaras hur som helst, men bäst är liggande ”på sidan”. Förmodligen för att spolarna är oljefyllda och på grund av det så kanske man inte ska ta en kassett som varit förvarad ”på rygg” och omedelbart montera och starta utan att ge oljan en chans att rinna ner och tränga in”

Byt alltid till fräscha tändstift av rätt sort vid byte av tändkassett

Tack till Dr.Boost, Herman mfl. som bidragit till originalinformationen på vårat forum

Was this article helpful?

Related Articles

Leave a Reply