Lördagen den 13:e maj öppnade styrelsen och racecrew upp portarna till banträff på Sviestad/ Linköpings Motorstadion, i utkanten av Linköping.

Banan har under de senaste åren genomgått många trevliga förändringar. Inne på området har den gamla klubblokalen, som vi tidigare serverat korv och bröd i, ersatts av en riktig restaurang, på dagens lunchmeny stod pytt-i-panna eller hamburgare.

När vi inom styrelsen och racecrew träffades kvällen innan träffen för att lägga ut slalombanan, sken solen, men kalla vindar gjorde det ändå rätt kyligt. Tänk att det kan skilja så mycket i temperatur från ena dagen till den andra.

Under torsdags morgonen rådde +1 grad och snö i luften i Boråsområdet, och nu sken solen sedan tidig morgon och nålen landade på +17 grader varmt som mest under dagen för träffen. Det värmde även extra mycket på fredags kvällen när vi alla inom styrelsen och racecrew blev inbjudna till grillkväll hemma hos Samuel Flodeby och sambon Diana Andersson.

Stort tack för en mycket trevlig kväll, och stort tack för presenten på min 36……*harkel*…..26 årsdag. Det betydde oerhört mycket att ni tänkte på mig! Det är detta som gör att vi orkar lägga ned så här mycket tid som vi gör på klubben och dess aktiviteter. Tack vare alla underbara vänner man får inom klubben!

Jag vill sammanfatta vad jag känner för klubben med det som min mycket goda vän Stefan Hammer sa till mig inför förra årets banträff på Sviestad. Stefan hade bekymmer med en tändspole på sin otroligt fina Saab 9-3 Turbo X SC. Även om han inte skulle kunna köra ett enda varv på Sviestad så ville Stefan ändå åka på träffen för att träffa alla goa vänner. Och det är ju en av de allra största anledningar till varför klubben faktiskt existerar överhuvudtaget. Det är för er medlemmar, alla goa vänner som finns inom klubben.

Så har ni inte redan varit med på någon av klubbens träffar, ta chansen och dyk upp redan vid nästa aktivitet. Och skulle ni av någon anledning ännu inte vara medlem i klubben, tänk på att det finns mängder av anledningar till att bli just medlem. Som exempel kan nämnas att medlemsavgiften på 300 kronor/år snabbt sparas in när ni lägger en order på reservdelar till er Saab via någon av klubbens sponsorer eller rabattgivare. Det finns massa fina aktivieter att ta del av utan några som helst extra avgifter, mer än medlemsavgiften. Och varför inte bara vara med i klubben för den goda sakens skull?

Kila in på klubbens hemsida och läs allt om hur man kan bli medlem.

www.saabturboclub.com/bli-medlem/

Totalt registrerade vi in 76 bilar för körning under dagen och med oss på träffen var några av klubben sponsorer; Nordic Tuning Dalarna, med Robert Uhr i spetsen, samt Stemeck, med Stefan Molin vid rodret. Oerhört kul att våra sponsorer är med och förgyller våra klubbträffar såsom dom gör.

Efter välkomsttalet ställde alla bilar upp sig för förmiddagens slalomkörning.

Snabbast i slalomkörningen var medlemsnummer 4021, Jonathan Nilsson, med totaltiden 1 minut och 20,8 sekunder över körning 1 samt 2 tillsammans. Näst snabbast var medlemsnummer 427, Anders Egermo, med tiden 1 minut och 26,1 sekunder. På tredje plats kom medlemmsnummer 9261, Emil Wirén, med tiden 1 minut och 27,3 sekunder.

Stort grattis till er 3, och till alla andra som körde slalomen, för fina insater! Eftermiddagspassets familjekörning och bankörning genomlöppte utan större bekymmer. Ambulanssjukvårdarna behövde inte ens rycka ut med skoskavsplåster. Med andra ord kunde vi knyta ihop säcken och summera ännu en härlig banträff i klubbens historia.

Stort tack för i dag!

Hoppas att vi ses snart igen!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer