Saab Turbo Club of Sweden är en ideell förening som vänder sig till dig som kör en Saab med överladdad motor eller kanske bara har ett speciellt intresse för dessa bilar och motorer. Vi har ca 2000 medlemmar som finns över hela landet och även ett antal utomlands. Syftet med klubbens verksamhet är bl.a. att ge klubbens medlemmar chansen att under ordnade former testa sin bil och utveckla sin körskicklighet på en riktig motorbana. Hur du gör för att bli medlem och vad du kan förvänta dig av klubben och ditt medlemskap hittar du under länken ‘Information’ i menyn högst upp på denna sida.

Om Klubben

Som medlem i Saab Turbo Club of Sweden får du möjlighet att kostnadsfritt vara med på våra klubbträffar. Vi brukar anordna ungefär 4 banträffar per säsong samt ett antal andra träffar utanför motorbanan.

På banträffarna får medlemmarna prova på att under ordnade förhållande köra sin bil på en riktig motorbana. Här är alltså ett ypperligt tillfälle att få testa och utveckla sina körkunskaper. Oftast erbjuds både slalomkörning, stripp-körning (dvs. rakt fram, 201 eller 402 meter) samt bankörning. Bankörningen delas upp i vanlig bankörning och familjekörning.

Vilka banor vi besöker varierar från år till år men det har blivit lite av en tradition att inleda säsongen med Ring Knutstorp fram på vårkanten.

Dessutom får du tillfälle att träffa andra som delar ditt bilintresse och med vilka du kan utbyta kunskaper m.m.

Till sist – och kanske är det det som lockar mest med ett medlemskap – erhåller klubbens medlemmar rabatter på olika tillbehör såsom oljor, däck, avgassystem, slitagedelar och andra tillbehör du kan tänkas behöva till din SAAB. Vilka rabatter du erhåller, och var, står att läsa på medlemssidorna. Inloggningsuppgifter för medlemssidorna fås i TurboTrycket och i brevet som följer utskicket av medlemskort.

Allt som nämnts ovan ingår i medlemsavgiften som för närvarande är 300 SEK per år.