Inför Saab Car Museum Festival 10-12/6

Inför Saab Car Museum Festival 10-12/6

Nu är det snart dags för en av årets stora höjdpunkter för oss med stort hjärta för Saab!

Den 10 juni sparkar vi igång Saab Car Museum Festival 2022 i samarbete med Saab Car Museum, Svenska Saabklubben, Club Sonett Sweden och Trollhättans stad.

Årets tema är 75-årsjubileéet för Saabs första bil och mycket kommer att kretsa kring Saab 92 och 92001 (Ursaaben).

Det kommer att bli 3 härliga dagar med alltifrån seminarier på muséet, utställning, Saabmässa med företag, bakluckeloppis och inte minst det som vi i STCS brinner för – bankörning på Kinnekulle Ring!

Festivalens platser kommer att vara Innovatumområdet i Trollhättan alla dagar samt under söndagen även Kinnekulle Ring.

Nedan följer programmet för helgen, tider och allt som finns att se och höra!

Har du frågor eller behöver prata med en funktionär under dagarna finns vi på plats i trafikgula kepsar och varselgula västar.

Fredag 10 juni

Festivalens första dag bjuder på seminarier på muséet. Muséet är öppet 10-18 och mat finns under dagen på någon av restaurangerna på området.

För tillgång till muséet och alla spännande seminarier, kan du köpa ditt festivalpass via länken här: https://secure.tickster.com/sv/utfb1g2ab9le1yx/products.

Festivalpassen hämtas ut i en specialkö vid muséet vid ankomst.

I Innovatumhallen startar Saabmässan där företag som ser till att hålla våra bilar i ett fint skick finns på plats och så även några av våra sponsorer. Saabmässan är öppen hela festivalhelgen, så kika gärna förbi!

Lördag 11 juni

Under lördagen sprakar festivalen till ordentligt när vi har utställning av Saabar runt omkring muséet och Innovatumområdet.

Muséet är öppet 10-18 och står för seminarier även denna dag.

Då antalet parkeringsplatser blivit betydligt färre till följd av byggnationer på området så är det bra om du som vill vara med och glänsa med din Saab kommer i god tid på lördag förmiddag.

Bilarna kommer därav att parkeras blandat och bedömningsklasserna under dagen kommer inte att vara modellvis utan klubbarna kommer att dela ut priser efter särskilt valda bedömningskriterier som kan variera mellan de olika priserna.

Den enda bilmodellen som parkeras samlat är Saab 92 som kommer att placeras på parkeringen närmast muséets entré.

Vi i STCS kommer att finnas på plats med vår klubbshop vid sidan av muséets entré där du kan handla hela sortimentet från klubbshopen. Vi kommer även ha med en ny produkt som vi inte haft i klubbshopen tidigare, så kom dit och se vad det är!

Vi ser helst att du betalar med kort eller Swish.

På kvällen kommer det att hållas en ceremoni med Ursaaben tillsammans med de Saab 92:or som anlänt till festivalen. Det kommer att gå en karavan från muséet till torget i Trollhättan på eftermiddagen.

Om du har en Saab 92 och planerar att komma till festivalen, maila peter.backstrom@saabcarmuseum.se för mer information.

Söndag 12 juni

Muséet har öppet 10-18 men inga seminarier hålls denna dag.

Detta är den stora dagen för oss alla som älskar bankörning då vi kommer att ha banträff på Kinnekulle Ring!

På Kinnekulle Ring kör vi insläpp från kl. 08.00-09.00 med förbehåll att eventuellt förlänga insläppets öppettid på grund av kö.

Välkomsttal och därefter förarmöten för de som ska köra mellan 09.15-09.50 (ungefärliga tider).

Därefter räknar vi med att köra igång bankörningen vid kl. 10 och sen hålla på över hela dagen fram tills klockan 16.

Det kommer att bli att bli ett litet uppehåll för den publika körningen för en liten specialkörning runt lunchtid på dagen, mer info om denna på välkomsttalet. Bilar som inte har kontrollbesiktigats för trafik kommer också att få köra under dagen.

Samtidigt som bankörningen pågår kommer Svenska Saabklubben att ha bakluckeloppis i yttre depån (utanför tunneln) likt vår gemensamma träff förra året, där den som vill vara med och sälja saabdetaljer erlägger en avgift om 300:- för personbil och 600:- för personbil med släpvagn.

Det kommer att finnas minst 2 köer in genom huvudgrindarna och därför är det bra om du redan innan ankomst vet om du ska köra bana eller stå vid bakluckeloppisen så att det går smidigt och snabbt där.

Banträffen är öppen för alla med en Saab och det finns inget medlemskrav eller inträde, utan är helt kostnadsfritt.

Det är smidigt om ni har läst igenom och skrivit under säkerhetsblanketten före ankomsten till banan. För festivalen så hittar ni säkerhetsblanketten här.

Vi kommer att köra traditionellt festivalupplägg under banträffen, det vill säga bankörning/familjekörning varvat och ingen slalom- eller acc-körning.

Korvservice kommer att finnas på plats under dagen där du kan köpa bland annat hamburgare och dricka.

Även denna dagen finns klubbshopen på plats.

Våra sponsorer Stemeck och Nolec kommer att finnas på plats under dagen och så även vår rabattgivare Härninge Bilvårdscenter.

Detta inlägg kan komma att uppdateras med ytterligare info.

 

Varmt välkommen till årets festival!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer