Banträff Kinnekulle Ring 2021-07-03

Banträff Kinnekulle Ring 2021-07-03

De svenska Saabklubbarna informerar

Lördagen 3 juli ordnar de tre Saabklubbarna Saab Turbo Club of Sweden, Svenska Saabklubben och Club Sonett Sweden en gemensam banträff på motorstadion Kinnekulle Ring. 

Under dagen kommer det att ges möjlighet att köra din Saab på en av Sveriges absolut finaste racingbanor, umgås med likasinnade samt delta i diverse andra aktiviteter runt banan.

Det blir inga särskilda arrangemang vid Saab Car Museum i Trollhättan men museet kommer att vara öppet både lördag och söndag - dock med begränsat besökarantal.

På Kinnekulle Ring har vi tillgång till både inre och yttre depå där vi kommer att dela upp deltagarna enligt följande.

Utställning/försäljning

I yttre depån kommer du att kunna ställa ut din absolut finaste Saab eller kanske rentav ett par av dem. Om du är intresserad av att köpa eller sälja reservdelar, entusiastprylar och annat trevligt blir det bakluckeloppis.

Bankörning

För dig som primärt kommer för att få köra din Saab på bana. Dessa bilar kommer att fylla upp den inre depån i första hand.

Gemensamt för dessa båda aktiviteter är naturligtvis en önskan om att få träffa likasinnade och ha en fantastisk dag kring det gemensamma intresset för Saab.

Hur gör du?

Någon förhandsanmälan behövs inte – området är stort.

När du kommer till banan följer du både skyltning och parkeringsvakterna så kommer du att bli visad i rätt riktning.

Den som varit på någon av Saab Turbo Club of Swedens banträffar vet hur upplägget för körning fungerar. Reglerna i korthet finns på https://www.saabturboclub.com/regler-vid-familjekorning-och-bankorning/ men de kommer även att informeras om innan banan öppnas.

Alla som deltar på våra träffar ska även ha läst och signerat säkerhetsblanketten https://www.saabturboclub.com/bantraffar/ och ha den redo vid infart till området. 

Genom att signera den tar man även ansvar för att de man tar med sig till träffen har läst den Covid19-specifika bilaga som även den finns på https://www.saabturboclub.com/bantraffar/. De som deltar gör det på eget ansvar och vi vill att alla visar sunt förnuft och respekterar de situationer där man kan behöva hålla avstånd. 

För att få köra på banan måste du visa upp bevis på medlemskap i Saab Turbo Club of Sweden, Svenska Saabklubben eller Club Sonett Sweden.

Uppmaning

För att kunna hålla banan aktiv hela dagen kommer vi att behöva rekrytera flaggvakter. Detta är oftast på de absolut mest attraktiva fotografposterna och vill man se maximalt av banan är detta absolut en trevlig syssla en liten stund av dagen. 

Vill du som medlem i Club Sonett Sweden föranmäla intresse att ställa upp som funktionär under dagen, kontakta då Hans Eklund så ser han till att samordna detta i möjligaste mån. Frågan kommer även att ställas på plats tills manskapet är fulltaligt.

Väl mött på motorstadion Kinnekulle Ring den 3 juli 2021!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer